paneel A
paneel B

Na 33 jaar in de optiekbranche te hebben gewerkt besloot Albertus Johannes (Leiden, 1949) in 2011 het roer om te gooien en - na veel experimenteren en te ontdekken - abstract te gaan schilderen.

 

"Ik ben een autodidact schilder. De vrijheid die ik tijdens het schilderen ervaar spreekt mij enorm aan. Iedere verflaag die ik aanbreng op het doek inspireert mij om verder te gaan met een volgende laag. Op die manier ontstaat er al schilderend een bepaalde structuur. Iedere verflaag vertelt zijn eigen verhaal. Naast acrylverf maak ik gebruik van verschillende materialen die mijn werk levendiger maken, zoals zand en marmerpoeder. Zo vormt ieder werk een unieke weergave van technieken en materialen, maar ook van mijn gevoelens en emoties die ik tijdens het schilderen ervaar."

 

De werken van Albertus zijn vooral levendig en inspirerend. Hij exposeert regelmatig tijdens kleinschalige kunstevenementen, in lokale galerie├źn en bij sociaal bewogen bedrijven en instellingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Van dorpshuis tot kerk en van bibliotheek tot psychologenpraktijk. Ook wordt hij steeds vaker gevraagd om werken in opdracht te schilderen.

paneel B